Дегута и персийки – най-търсените домашни любимци

Когато се прибереш уморен след работа, у дома те посреща радостно едно същество, за което ти представляваш целия свят – твоят домашен любимец. Той може да бъде куче, котка, хамстер, зайче, рибка, но също и някое екзотично животно като дегу (чилийска земна катерица), чинчила, папагал, гущер.

При избора на домашен любимец е важно да се съобразим с някои неща – къде живеем (къща или апартамент), на колко сме години, доколко динамичен е животът ни, имаме ли деца, какви са финансовите ни възможности. Често хората си взимат животно без да се замислят и след това се оказва, че не могат да се грижат за него. Затова е наистина важно да обърнем внимание на тези фактори и да преценим дали ще можем да се справим с отглеждането му.

Зоомагазинът – влизаш и те заливат всевъзможни звуци от животинския свят. Оглеждаш се и виждаш как малко пухкаво персийче щъка нагоре-надолу, заиграва се покрай клетките на хамстерите и дегутата, след това спира и започва да се мие.

Пухкави малки зайчета хапват трева и подскачат из клетката. Няколко дегута с любопитство те изучават, а когато си подадеш пръста към тях започват да си играят, хапейки те леко. Те са толкова умни, че клетката им трябва да бъде заключена, за да не си отворят вратичката и да избягат.

Напоследък за домашни любимци изключително много се търсят малките папагалчета. Отчасти това се дължи на цената им – 12 лева, заяви продавачът в зоомагазин „Любов“ в Капана. Персийските котета пък се търсят на моменти, понякога повече, друг път – не толкова. Те струват 170 лв. и даже сега са евтини. Допреди няколко години бяха над 300 лева, допълни той.

Смятам да взема скоро няколко дегута за подарък на дъщеря ми, каза жена, докато им се любуваше. Очевидно те са от желаните подаръци за близки хора, тъй като продавачът сподели, че преди няколко дни отново са купили две. Вероятно това се дължи на цената им – 18 лева, както и на не толкова трудното им отглеждане.Коментари към новината

  • Смени картинката