Как да запазим чувствата живи

Едни от най-хубавите моменти в живота са тези на споделената любов, когато вие и вашата половинката сте лудо влюбени един в друг. Къде е тайната?  Най-важното е да се разбирате и да държите един на друг. "Крепежните елементи" на здравите връзки са дребните моменти, които ги изграждат. Това са малките позитивни преживявания с любимия. Проявите на привързаност карат и двама ви да се чувствате откровени, свързани и задоволени.

Преди хората поддържали любовта с метода „поправи, когато се счупи”. Но уви, този начин е много изморителен и неефективен. Психолозите смятат, че вместо вечните скандали и чувството на удовлетвореност след сдобряване , хиляди пъти по-добре е да обръщате внимание на дребните радости от вашето ежедневие. Например да се смеете заедно на шеги и да се подкрепяте в трудни моменти.

Когато излизате навън с приятели, изтъквайте нещата, които ви харесват в него. Двойките, които хвалят партньорите си, са щастливи заедно по-дълго време, сочи изследване. Правете различни неща заедно, разнообразявайте се. Така ще внесете динамика във връзката си и няма да си омръзвате.

Въпреки че вече сте обвързани, не забравяйте да флиртувате както в началото. В претъпкано заведение му намигни или му се усмихни. Това определено ще ви направи по-близки. Шляпни го по дупето, или го погали по вратлето. Това ще го накара да се чувства най-желаният мъж. Състезанията във връзката играят освежаваща роля. Спринтът по улицата например внася свеж адреналин между вас. Неочакваните ситуации ви помагат да се чувствате по-влюбени.

Никога не забравяйте да кажете „Благодаря”. Показвайте на половинката си, че оценявате това, което прави за вас.

Избягвайте караниците. Не е вярна максимата, че хората, които се карат, много се обичат. Вечните кавги и ревността хабят излишни нерви и сълзи и в същото време убиват любовта. По-добре му кажете: „Мило, мразя да се караме”. Намерете начин да редуцирате напрежението.

Правете заедно неща, „богати на адреналин”. Така разпалвате чувствата между вас.

Пишете есемеси, в които обяснявате защо той е ценен за вас. Американско проучване сочи, че когато пишете за чувствата си, в стомаха на партьора ви започват да пърхат пеперуди.

снимки
bgsreshta.com, blog.bgКоментари към новината

  • Смени картинката