Зверското чувство на глад може да бъде победено

На диета сте и единственото, за което мислите през деня е яденето. Трудно ви е да се концентрирате над ежедневните си задължения, тъй като непрекъснато мечтаете за торта или шоколад? Предлагаме ви начин да се справите със зверския глад.
 

Първото, което трябва да знаете е, че въпросът не е в крайностите. Дали гладуваме, или се тъпчем - и двете неща са вредни. Задължително трябва да се храните. Изберете по-малките порции, но яжте по-често. Гладът се появява тогава, когато спада нивото ни на глюкоза в кръвта. Ако ядем често, съдържащите се в храната захари се изгарят по-бързо и няма да се трупат под формата на мазнини.
 

Редовното хранене също помага за отслабването. Няма нищо по-лошо от това да гладувате цял ден, а вечер да се нахвърлите върху тенджерите. Разделете храната на пет порции. Помнете, че най-богата трябва да е закуската, а най-оскъдна - вечерята.
 

Пийте вода по много. Тя прочиства организма и запълва празния стомах. Сутринта изпийте чаша вода с лимонов сок. Тя ще прочисти оранизма ви. Вечер пийте вода, ако не можете да заспите и имате желание да си похапнете нещо дребно.
 

Ментата също е враг на глада. Доказано е, че вдишването на аромат на мента ограничава поглъщането на калориите с над 20%. Можете да инвестирате в ментово масло или просто по-често да си миете зъбите. Това ще се отрази добре както на фигурата, така и на зъбите ви.Коментари към новината

  • Смени картинката