Модерен пробиотик - уникалното решение за здрави зъби и венци

Модерният пробиотик BioGaia® Prodentis, който се продава от една година на българския пазар, е уникално и универсално решение за здрави зъби и венци. Той се предлага под формата на таблетки за смучене с приятен ментов вкус и охлаждащ ефект. Една таблетка съдържа минимум 200 милиона живи Lactobacillus Reuteri Prodentis, които представляват комбинация от два щама пробиотични бактерии, патентовани от фирма BioGaia, които са с напълно естествен произход - изолирани са от майчиното мляко и слюнка. С тази комбинация от щамове са проведени много клинични проучвания в редица европейски страни и някои държави от Азия. Резултатите са впечатляващи!
 
Изследванията са показали, че пробиотикът потиска развитието на лошите (болестотворни) бактерии в устата, които предизвикват образуване на кариеси, гингивит и периодонтит. Той намалява значително и зъбната плака, която представлява биофилм от микроорганизми, прилепващ към зъбите. Ако тя не се отстранява своевременно, се получава възпаление на венците, кървене и периодонтит, предупреждават специалистите. Тези състояния се засилват при разпадането на микрофлората в устата и при понижаване на имунитета.

Биогайа Продентис се прилага при възрастни и деца над 2 години при афти и афтозен стоматит; болка, възпаление, чувствителност и кървене от венците; лош дъх в устата. Помага също при наранявания на венците от носене на протези, гъбични инфекции в устата (кандидоза), възпаления и разрязвявания в устната кухина. Предпазва зъбите от развитие на кариеси.

При бременни също намалява риска от възникване на кариеси. Комбинира се с почистване на зъбен камък и полиране. Подходящ е за пациенти в напреднала възраст, които приемат повече лекарства, както и за диабетици и активни пушачи. Прилага се при пациенти, които носят ортодонтски апарати, брекети или импланти. Подходящ е при възпаление, сухота и дразнене в гърлото, особено след операции на щитовидната жлеза, отстраняване на сливиците и хроничен фарингит при пушачи.

Продуктът може да се купи в аптеките, в момента на половин цена. Приема се по една таблетка сутрин и/или вечер. Коментари към новината

  • Смени картинката