Подаръците, които носят лош късмет

Да избереш подарък не е никак лесно. За да не се изложим, трябва да познаваме не само  вкусовете на човека, на когото ще правим подарък, но и традициите и поверията в съответната общност.

Мнозина смятат поверията и поличбите по отношение на подаръците за предразсъдъци, но все  пак, когато подаряват портмоне, поставят монета "за да се множат парите". В днешно време  нон-стоп се поднасят касички, но когато те са празни, е признак на лош вкус, пише сайтът kak-da.combg.eu.  
Почти в догма се е превърнало убеждението, че не трябва да се подарява козметика или парфюм, ако не познаваш вкусовете и предпочитанията на този, на когото правиш жеста. По същия начин е неприлично на малко позната жена да се поднася бельо.

Поверията за това, че не трябва да се подаряват остри и режещи предмети (ножове, ножици,  шноли, брошки и др.) съществуват при много народи и преминават от поколение в поколение.  Китайците например смятат, че тези предмети разрязват положителната аура около  човека. А при нас се счита, че такъв подарък е на раздяла, скарване, разрив на отношенията. Носните кърпички също са на раздяла и един господ знае защо у нас едно време се подаряваха на гостите по време на сватбени тържества.

Някои смятат, че е лоша поличба да се поднасят свещи. А ние често, без да знаем, по  празниците подаряваме декоративни свещи. Оказва се, че е на погребение. Или най-малко на изключване на тока.

Езикът на цветята също е сложна наука. Затова е добре предварително да проучите какви цветя харесва даденият човек. Оказва се, че карамфилите например са на раздяла.

С огледалата също са свързани множество суеверия. Някои казват, че огледалото носи в себе си енергетиката на остаряването, дори на смъртта, че отразява отвъдния свят.

Преди да подарите скъпоценни или полускъпоценни камъни, проучете и техните свойства. Поднасянето на перли например означава сълзи.

Оказва се също, че е лоша поличба преди сватбата младоженците да си подаряват книги,  защото ще се разделят. Корените на това суеверие са много интересни. Преди се е смятало,  че романите за неземна любов и прекрасни рицари ще завъртят главата на момичето и то ще  охладнее към своя избраник. Така че подарявайте нещо неутрално, например криминалета.

Ако са ви подарили коте, куче, морско свинче, задължително заплатете за него с монета, иначе животното може да умре. Същото се отнася и за стайните цветя.

Още нещо - никога не трябва да поднасяте подаръци, дадени на вас, или неща, които вече сте ползвали. В Китай се смята, че това променя енергетиката и вече не може да доставите на човека толкова радост, колкото с който и да е друг нов подарък.

Съществуват множество поверия и за часовниците. Казват, че те имат свойството да  отброяват времето, отпуснато за живот на човека.

Оказва се, че не трябва да се подаряват и чорапи, слипове и боксерки. Поднасянето на чорапи може да означава напускане на мъжа в семейството. А ако му подарите долно бельо, той може и да не си отиде, но ще ви изневерява под път и над път (и то с подареното).

Така че може би е по-добре да го приемете бос и със старо бельо?
 Коментари към новината

  • Смени картинката