Съпругът ми се влюби в друга

След 15 години семеен живот съпругът ми се влюби... За съжаление не в мен. В колежка от службата. В началото дълго се мъчи с това влюбване. Не говореше на никого за него. Започна да пие. Беше истински кошмар. Искаше да се изнася от къщи. Аз бях в пълно неведение каква е причината за това. Никога не сме имали скандали. Каза само, че вече не ме обича. Аз издържах стоически лабилното му поведение.

Същинският ад обаче започна после. Един ден се напи, набра смелост и ми разказа за "нея". Призна ми, че се е влюбил, но "тя" не знае. Изглеждаше така, сякаш камък му пада от сърцето. Искал да опитаме да съхраним връзката си. Именно тогава започна моят кошмар, тъй като прехвърли проблема си върху мен. Каза, че иска да бъде с мен, макар да не ме обича, че иска да бъде близо до децата и ще се постарае нещата да се оправят. Проблемът е, че неговото "ще се постарая" е различно от моето.

Твърдеше, че иска да се върнем към нормалното си съществуване. По естествен начин, а не насила, затова и няма да прави нищо пряко волята си и да се преструва. Въпреки всичко аз смятам, че държа повече на тази връзка, отколкото той. Макар че не крия: и двамата се стараем. Имахме вече безброй откровени разговори, толкова, че направо ми се повдига от тях. Не мога вече да седя и да нищя отново и отново тази история. Да я забравя също не мога. Как да се държа? Да се преструвам, че нищо не се е случило ли?
Чувствам се повече като негова приятелка, отколкото като жена. Това е тъжно.Коментари към новината

  • Смени картинката