Най-добрият район за живеене с най-кошмарни площадки

Избраният за най-добър район за живеене в Пловдив – Тракия, се оказа с изключително кошмарни детски площадки. Изпочупени, опасни и недостатъчни - това са само част от мненията на родителите за съоръженията в района.

Разходка по някои от по-малките площадки в Тракия е достатъчна, за да се получи ясна представа за състоянието им в целия район. Първата посетена е още на входа на Тракия - на кръстовището на Пени Маркет. Площадката и булевардът са разделени с ограда, което е единственият позитив тук. Пространството е обсипано с боклуци и изсъхнали треви. Уредите изглеждат добре, но липсва пясък в долната част на пързалката.

Обиколката ни изпраща и на няколко по-примитивни съоръжения между блоковете. Най-често проблемът е, че площадката е между високи треви, а пейките са изпочупени и логично съоръжението е празно - без детски викове и смях.

След това обиколката води до красив и голям парк срещу училището „Черноризец Храбър”. На пръв поглед препълненият парк навежда на мисълта, че тук всичко ще бъде за пример. На оживената площадка обаче разгневени майки нападнаха репортера на Plovdivweek с оплаквания. Първо те определиха най-добрата на външен вид площадка за опасна, тъй като разстоянието между пързалката и люлките е твърде малко. Това е и причината всеки ден да има пострадало дете. Освен това те се оплакаха и от счупената люлка.

Родителите изразиха недоволството си от състоянието на площадките в района. Специално внимание те обърнаха на тази до блок 267. По думите им там децата играят, а на метри от тях проститутките спират коли, което е абсурдно.

Майките споделиха, че площадките са недостатъчни. Като цяло броят им в Тракия никак не е малък, но единици са тези, които могат да се ползват пълноценно. Голяма част от площадките са целодневно на слънце, което прави стоенето там напълно невъзможно в летните дни. Те поискаха засаждането на дървета до съоръженията и спешен ремонт на повечето от тях.

Площадките в Тракия са далеч от нормалното състояние. Исканията са за спешен ремонт, засаждане на дървета, поддръжка на пързалки и люлки, както и пейки в добро състояние за майките и бабите, гледащи бъдещето на Тракия.Коментари към новината

  • Смени картинката